2η Έκθεση Filiatra Agro Vision 2023  

 Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση Αγροτικής Έκθεσης FILIATRA Agro Vision: Ενίσχυση του Αγροτικού Τομέα και Ανάπτυξη της Περιοχής 

 Φιλιατρά, 20 Αυγούστου 2023

 Με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε την Αγροτική Έκθεση FILIATRA Agro Vision που διεξάγεται για 2η φορά, και θα λάβει χώρα στο προαύλιο χώρο του λυκείου, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας από 1η έως 3 Σεπτεμβρίου 2023.

 Εκθέτες και Οργανωτές

 Η αγροτική έκθεση FILIATRA Agro Vision αποτελεί μια ευκαιρία για τους εκθέτες να παρουσιάσουν τα προϊόντα, τις καινοτομίες και τις υπηρεσίες τους στο ευρύ κοινό. Φέτος, περισσότερες από 35  επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα θα λάβουν μέρος, προβάλλοντας την αξιοσημείωτη ποικιλία των προϊόντων και υπηρεσιών του αγροτικού τομέα.

Οργανωτής της έκθεσης είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών που με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Επιμελητήριου Μεσσηνίας, του Δήμου Τριφυλίας, και του Αγροτικού Σύλλογου Φιλιατρών,  αφιέρωσε πολλούς μήνες στην προετοιμασία και το σχεδιασμό της έκθεσης  FILIATRA Agro Vision, με στόχο την προώθηση της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, των νέων τεχνολογιών σε όλο το φάσμα του αγροδιατροφικού κλάδου της χώρας μας.

 Η Σπουδαιότητα της Έκθεσης

Η FILIATRA Agro Vision αποτελεί μια καθολική πλατφόρμα συνάντησης για τους επαγγελματίες του αγροτικού τομέα, τους ερευνητές, τους αγρότες και τους καταναλωτές. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα του αγροτικού τομέα, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο, να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες καθώς επίσης να παρακολουθήσουν ένα παράλληλο συνέδριο που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και τον οργανισμό Women in Olive Oil Greece και έχει ως θέμα “Το αγρόκτημα ως περιβάλλον προαγωγής υγείας”.

Η FILIATRA Agro Vision έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην προώθηση της αειφόρου γεωργίας, της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και της ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, προάγει την επιχειρηματικότητα, αυξάνει την παραγωγικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η έκθεση FILIATRA Agro Vision αναδεικνύει τον δυναμισμό, την καινοτομία και την αποφασιστικότητά μας να δημιουργήσουμε έναν ακόμα πιο αειφόρο αγροτικό τομέα.

Συνεργαζόμενοι ενωμένοι, οι εκθέτες, οι αγρότες, οι επισκέπτες και οι οργανωτές θα δώσουν για άλλη μια χρονιά το στίγμα για μια δυναμική ανάπτυξη, όχι μόνο στη γεωργία αλλά και στην περιοχή μας συνολικά.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας εξελίξουμε ακόμα περισσότερο τη γη μας, δημιουργώντας προοπτικές, θέσεις εργασίας και ευημερία για όλους.

 Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτής της εξέχουσας αγροτικής εκδήλωσης.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το  6947221017 - 6936843810  ή στείλτε μας email στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αναλυτικά η λίστα των εκθετών στη σελίδα https://agrovision.gr/

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,

ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Κανακάρη 46-52, 26221 Πάτρα •Τηλ.: 2610276053• Φαξ: 2610276056•Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πάτρα, 25-11-2022

Προς

 1. Εμπορικούς Συλλόγους- Μέλη μας
 2. Αντιπροσώπους Ο.Ε.ΕΣ.Π.
 3. ΜΜΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) σας ενημερώνει σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με το οποίο  επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022.

Μετά το σίριαλ των δύο αποτυχημένων προσπαθειών να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές 6 Νοεμβρίου (λόγω κακοκαιρίας) και 13 Νοεμβρίου (λόγω Μαραθωνίου) και παρότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουν καταργηθεί νομοθετικά, η κυβέρνηση αυτή τη Κυριακή έρχεται να ικανοποιήσει για ακόμα μια φορά τα αιτήματα - απαιτήσεις των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και πολυκαταστημάτων και όχι των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι μικρές επιχειρήσεις είναι ηλίου φαεινότερον πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη λειτουργίας και άρα είναι σαφές ότι δεν ήταν δική τους βούληση. Το μόνο που θα τους προσφέρει είναι επιπλέον έξοδα και όπως έχει διαπιστωθεί δεν υπάρχει κανένα εμπορικό ενδιαφέρον αφού τα στοιχεία από την κίνηση στην αγορά τις Κυριακές που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα δεν είναι και τόσο ικανοποιητικά για τους εμπόρους στο σύνολό τους. Ελπίζουμε αυτή η εμμονή της κυβέρνησης, να κάνει πράξη τα «χατίρια» των αλυσίδων και των πολυεθνικών να μην οδηγήσει σε πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωση της Κυριακής.

Η Ομοσπονδία μας είναι ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και πάγιο αίτημά μας είναι η νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, με εξαίρεση άνοιγμα των καταστημάτων 3 Κυριακές το χρόνο, κατά τη χριστουγεννιάτικη και πασχαλινή περίοδο. Προτρέπουμε λοιπόν τους εμπορικούς συλλόγους - μέλη μας να αποφασίσουν να παραμείνουν τα καταστήματά τους κλειστά.

Έχουν γίνει αμέτρητοι αγώνες και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας και την ομαλή λειτουργία του κλάδου!

                                                                                                         Εκ της Ομοσπονδίας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επιστημονική Διημερίδα «Το αγρόκτημα ως περιβάλλον προαγωγής υγείας»

 

Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Το αγρόκτημα ως περιβάλλον προαγωγής υγείας» θα πραγματοποιηθεί στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, στις 2-3 Σεπτεμβρίου 2023. Η Διημερίδα διοργανώνεται από τα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Κλινική Φυσιολογία της Άσκησης και Αποκατάσταση» και «Αξιολόγηση της Υγείας και Ποιότητας Ζωής», σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Women In Olive Oil Greece», που έχει σκοπό την στήριξη και την κατάρτιση των Ελληνίδων γυναικών που δουλεύουν με το ελληνικό ελαιόλαδο, τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών, την οργανωτική επιτροπή της FILIATRA AGRO VISION. Η Διημερίδα υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και  του Δήμο Τριφυλίας. Η Διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία όχι μόνο θα ωφελήσει το ευρύ κοινό καθώς πρόκειται να επικοινωνήσει ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα, αυτό της προαγωγής υγείας στον αγροτικό πληθυσμό της Τριφυλίας, αλλά ταυτόχρονα θα προβάλλει και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, ενισχύοντας τον τουρισμό και δη τον ιατρικό τουρισμό, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή. Η διημερίδα θα γίνει την ίδια περίοδο με την Αγροτική Έκθεση «Filiatra Agro Vision 2023», γεγονός που πραγματικά αποτελεί μια εξαιρετική συγκυρία.

 Βασικός σκοπός της διημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οι παράγοντες που την επιδεινώνουν λόγω της εργασίας τους, τα εμπόδια που τους αποτρέπουν να διαχειριστούν τα προβλήματά τους και να προταθούν μέτρα και μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης. Θα κληθούν να μιλήσουν επιστήμονες υγείας (Ιατροί, Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Διατροφολόγοι), Πανεπιστημιακοί από πολλές ειδικότητες και Πανεπιστήμια (π.χ. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και επαγγελματίες από τον αγροτικό τομέα, καθώς η διημερίδα αφορά τόσο το ευ ζην των αγροτών όσο και θέματα που σχετίζονται με τον αγροτικό χώρο γενικότερα.

 Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης αξιολογήσεις για την ενημέρωση των συμμετεχόντων και την σύσταση οδηγιών για πιο ασφαλή εργασία στην γεωργία. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν Δοκιμασίες Λειτουργικότητας / Σωματικής Κατάστασης, θα γίνει έλεγχος των παραγόντων κινδύνου για νοσήματα και ενημέρωση σχετικά με την διαχείριση Θεμάτων Υγείας των Γυναικών καθώς και Μυοσκελετικών και Ψυχολογικών θεμάτων. Παράλληλα, το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει σε πρωτότυπες εμπειρίες ευεξίας όπως Tai Chi στο Αγρόκτημα, Relaxation - Managing Health στο Αγρόκτημα και Γευσιγνωσία λαδιού, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων επαγγελματιών.

 

 

Εκ της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής της Διημερίδας

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών μετέχει στο Πανελλαδικό Κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ο.Ε.Σ.Ε και καλεί τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο σε συμμετοχή και κλείσιμο των καταστημάτων τους.
 
Αιτήματα του Κλάδου
 • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
 • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα.
 • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές.
 • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
 • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας.
 • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών.
 • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
 • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
 • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
Διαρθρωτικά μέτρα
 •  Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.
 •  Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.
 • Εξ΄ ορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

                                                            To 1o  τουρνουά Basket είναι γεγονός. 

                                               Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

                                                       καθημερινά εκτός Κυριακής τις ώρες  9:00 - 13:00  και  17:00 - 20:00.

                                                                        https://www.youtube.com/watch?v=cDcr1OQ3Ie4

  

          Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών ευχαριστεί όλους τους συν διοργανωτές

                 αυτής της εκδήλωσης και τους χορηγούς για την οικονομική συνεισφορά τους.

                                                          Ακολουθεί αναφορά αυτών.

 

 

 

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στα Φιλιατρά.

 

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Τον τελευταίο καιρό με λύπη παρακολουθούμε, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας, να κλείνουν υποκαταστήματα τους σε πολλές περιοχές, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.

  Ένα από αυτά είναι κι αυτό στα Φιλιατρά. Πρόκειται για ένα υποκατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος που λειτουργούσε στο σημείο για πολλές δεκαετίες, εξυπηρετώντας τον κυρίαρχο σκοπό τής τότε Αγροτικής Τράπεζας, δηλαδή τους αγρότες, την αγροτική παράγωγη και την αγροτική οικονομία τής περιοχής. Σε ένα υπέροχο ιδιόκτητο κτήριο στο κέντρο τής πλατείας Φιλιατρών.

Πριν ένα χρόνο άλλο ένα τραπεζικό κατάστημα, αυτό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, έκλεισε στα Φιλιατρά, με αποτέλεσμα να μείνει μόνον το κατάστημα της Τράπεζα Πειραιώς.  Όλοι οι επαγγελματίες στήριξαν το κατάστημα, έκαναν κύρια τράπεζα συναλλαγών τους την Τράπεζα Πειραιώς, μεταφέροντας καταθέσεις μέσω POS και μπλοκ επιταγών, καθώς ήταν  το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα στα Φιλιατρά.

Όλα αυτά μέχρι και το Νοέμβριο 2019, που το κατάστημα της Πειραιώς ξεκίνησε να έχει κύκλο λειτουργίας μονό Δευτέρα-Τέταρτη-Παρασκευή. Το κατάστημα υπολειτουργούσε, αφού το προσωπικό των τριών (3) υπαλλήλων δε μπορούσε να εξυπηρετήσει τις συναλλαγές όλων των πελατών για τις ημέρες λειτουργίας του.

Ώσπου χτύπησε η πανδημία COVID-19, κι από τις 16 Μαρτίου το υποκατάστημα έκλεισε χωρίς καμιά ενημέρωση, «για την ασφάλεια των πολιτών», μέχρι νεωτέρας.

Πολλά τα ερωτήματα που δημιουργούνται από το «προσωρινό κλείσιμο»…

 • Πώς πάρθηκε μια τέτοια απόφαση που ενίσχυε το αίσθημα της ανασφάλειας σε μια τόσο δύσκολη συνθήκη για όλους;
 • Με ποιο σχεδιασμό αποφασίστηκε το κλείσιμο του υποκαταστήματος τη στιγμή που αυτό ενίσχυσε τη μετακίνηση των πολιτών και τη συσσώρευση του όγκου εργασίας στα άλλα υποκαταστήματα, ενώ οι οδηγίες της πολιτείας ήταν σε διαφορετική εντελώς κατεύθυνση;
 • Μετά από επικοινωνία με την διεύθυνση του καταστήματος της Κυπαρισσίας μας ενημέρωσαν πως λόγω πανδημίας το κατάστημα υπολειτουργεί. Πώς γίνεται να «υπολειτουργεί» το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κυπαρίσσια με οκτώ (8) υπαλλήλους, διευθύντρια και δύο (2) online μηχανήματα;
 • Από τον Απρίλιο 2018 με επιστολές μας και προσωπικές συναντήσεις με τους υπευθύνους για το υποκατάστημα Φιλιατρών, έχουμε κάνει γνωστό το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας τούATM και την ανάγκη αντικατάστασης του με ένα νέας τεχνολογίας τύπου online. Η απάντηση πάντα είναι πως το αίτημα έχει τεθεί και βρισκόμαστε σε αναμονή... έως πότε;
 • Υπάρχει σχεδιασμός για την «επανεκκίνηση» λειτουργίας τού υποκαταστήματος στα Φιλιατρά; Ή θα έχει τη μοίρα τού αντίστοιχου υποκαταστήματος Πειραιώς τής Χώρας, Δήμου Πύλου, που μετά από ληστεία δεν άνοιξε ξανά; Εκεί ληστεία, εδώ πανδημία…

   Όπως καλά γνωρίζετε η πλειονότητα των κατοίκων τής περιοχής είναι αγρότες. Τα Φιλιατρά είναι το δεύτερο κέντρο θερμοκηπιακών καλλιεργειών της χώρας, με έκταση που φτάνει τα 3.000 στρέμματα, με προϊόντα που εξάγονται σε όλη την Ευρώπη˙ με έναν υπέροχο ελαιόκαμπο που παράγει σχεδόν 30.000 τόνους ελαιολάδου ετησίως. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, οι αγρότες να επισκέπτονται καθημερινά το υποκατάστημα για τις αναγκαίες συναλλαγές τους. Όπως και οι ηλικιωμένοι άνθρωποι της περιοχής που δεν έχουν γνώσεις των ηλεκτρονικών συναλλαγών κι εκτελούν καταθέσεις, αναλήψεις, πληρωμές φορών εισοδήματος, τελών κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, είσπραξη συντάξεων, επιδοτήσεων κ.λπ. Τους τελευταίους μήνες αναγκάζονται να μεταβούν σε άλλες πόλεις, για να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε μεγαλύτερους κινδύνους λόγω συνωστισμού στα γειτονικά τραπεζικά καταστήματα αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν.

Η πόλη μας τους θερινούς μήνες είναι επίσης τουριστικός – παραθεριστικός προορισμός και η μη λειτουργία τού τραπεζικού καταστήματος όχι μόνο δεν ευνοεί την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της πόλης μας, αλλά δημιουργεί άσχημη εικόνα κι αγανάκτηση, αφού οι επισκέπτες αναγκάζονται να εξυπηρετηθούν εκτός Φιλιατρών.

Τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια, έχουν μεγάλη σημασία για την περιοχή μας και η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει όλα τα προγράμματα που θα βοηθούσαν τους νέους, κι όχι μονό, αγρότες για την κάλυψη των αναγκών τής αγροτικής παράγωγης, για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Η περιοχή μας είναι, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, αγροτική κι εξαρτάται από την ρευστότητα που της προσέφερε καθημερινά το υποκατάστημα της τράπεζας σας. Η τοπική εμπορική οικονομία αποτελείται από μικρές επιχειρήσεις οι οποίες χωρίς την καθημερινή ρευστότητα θα καταρρεύσουν.

Τα Φιλιατρά είναι μια ζωντανή πόλη με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, και η ανάπτυξη έρχεται με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κι όχι με απολύσεις εργαζομένων, όπως θα γίνει με το κλείσιμο του υποκαταστήματος στα Φιλιατρά.

Παρακαλούμε για την αποκατάσταση της λειτουργίας τού τραπεζικού υποκαταστήματος της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στα Φιλιατρά, για να υπάρξει μέλλον στην πόλη μας, ισορροπία και μια ομαλή καθημερινότητα για τους κατοίκους μας.

Το Δ. Σ. ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Αἰδώς Ἀργεῖοι …

 

            Δήμος Τριφυλίας ώρα μηδέν… Ηθική τάξη, ισορροπία, συλλογικότητες, θεσμοί, νομιμότητά, Ενιαίος Δήμος, κοινωνική τάξη, ισότητα… Λέξεις που χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν, κίβδηλα και αίολα αλλοτριώνοντας τις έννοιες και τα ιδανικά για τα οποία έχουν «γεννηθεί», φερόμενες  και υπογραφόμενες από χέρια που υποτίθεται ότι «προασπίζουν» τις συλλογικότητες. Μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορεί να αισθάνεται το σύνολο των πολιτών της Τριφυλίας, διαβάζοντας τα γραφόμενα μερίδας ατόμων, που λειτουργούν είτε μεμονωμένα, είτε υπό την «σκέπη» συλλογικών οργάνων. Γραφόμενα που ξεχειλίζουν από άκρατο τοπικισμό, γραφόμενα διχαστικά  και υποτιμητικά για  κατοίκους  Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Τριφυλίας, τα οποία τους χαρακτηρίζουν ως πολίτες Β΄ κατηγορίας και όχι  ισότιμους και «ισόρροπους» με τους κατοίκους της έδρας του Δήμου. Γραφόμενα, τα οποία αδικούν πρωτίστως, το σύνολο των πολιτών και των  επαγγελματιών της Κυπαρισσίας και τα οποία  σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε, ότι τους βρίσκουν σύμφωνους.  

            Οι Τριφύλιοι αιφνιδίως λάβαμε μαθήματα «γεωγραφίας» και τοπικών προσδιορισμών, όπως βόρεια της Κυπαρισσίας και νότια των Φιλιατρών. Βόρειοι και Νότιοι σ΄ένα Δήμο…

            «Νότια» των Φιλιατρών ευρίσκεται η μεγαλύτερη  Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τριφυλίας με έκταση 122 τ.χλμ και πληθυσμό  5.100 συνδημότες μας, η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων (…έχει ονομασία!).  

              Από πότε η μεταφορά έδρας κάποιας υπηρεσίας ακυρώνει την  λειτουργία της; Από πότε τα έσοδα τις ΔΕΥΑΤ, θα κρίνονται από το που θα ευρίσκεται η έδρα της; Δηλαδή, τα «Βόρεια» …προάστια του Δήμου, είναι καλοπληρωτές και τα «Νότια»…προάστια  μπαταχτσίδες; Στα Φιλιατρά δεν υπάρχει βιολογικός, δεν πληρώνουν οι πολίτες, δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης; Στην Δημοτική Ενότητα Γαργαλίανων οι συνδημότες μας δεν πληρώνουν λογαριασμούς ή  οι συνδημότες μας Κυπαρίσσιοι και Κοπανιακίωτες θα σταματήσουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, εάν μεταφερθεί η έδρα της ΔΕΥΑΤ…Πως είναι δυνατόν να χωρίζονται τα έσοδα σε Βόρεια και Νότια!!! Φαιδρότητες…όταν μάλιστα αναφέρεσαι, απαξιωτικά για τις δύο μεγαλύτερες εδαφικά και πληθυσμιακά Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Τριφυλίας, στο οποίο ανήκεις.

        Τα 2/3 του πληθυσμού της Τριφυλίας δεν σταμάτησαν να   πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, όταν ο Δήμος μας έγινε «Καλλικρατικός». Δεν  σταμάτησαν να πληρώνουν ακόμα και όταν τους έκλεισαν τα ταμεία. Αδιαμαρτύρητα μεταβαίνουν τόσα χιλιόμετρα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Όπως μεταβαίνουν καθημερινά στην έδρα του Δήμου μας, την  Κυπαρισσία, για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις που τους αφορούν στο Δημαρχείο, στα Δικαστήρια, στην Μητρόπολη, στο Δασαρχείο, στο Λιμεναρχείο, στην Πολεοδομία, στην Διεύθυνση Γεωργίας, στο Αστυνομικό τμήμα Τριφυλίας. στο Ι.Κ.Α., στο Τ.Ε.Β.Ε. Στέλνουν τα παιδία τους και φοιτούν στο Τεχνικό Λύκειο Κυπαρισσίας. Νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, δίνουν αίμα και κάνουν αιμοκάθαρση. Μεταβαίνουν για να πάρουν την σύνταξη τους οι ηλικιωμένοι, να κάνουν αναλήψεις και καταθέσεις στις τράπεζες, καθώς σε άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, στερούνται ακόμα και αυτής της πολυτέλειας! Η μεταφορά έδρας της ΔΕΥΑΤ από την Κυπαρισσία , στα  Φιλιατρά, τι διαβάσαμε ότι θα προκαλέσει; Υποβάθμιση συλλόγων; Θα αποδυναμωθεί διοικητικά η έδρα του Δήμου; Θα πληγεί η οικονομία της έδρας του Δήμου, δηλαδή της Κυπαρισσίας από την μεταφορά της ΔΕΥΑΤ;

             Σε έναν «Καλλικρατικό» Δήμο, όπως είναι ο Δήμος μας, ο Δήμος Τριφυλίας,  η λέξη «κεκτημένο» ηχεί προκλητικά προσβλητικά! Όπως και «το νοσοκομείο μας» και τα «δικαστήρια μας». Σ΄ αυτά τα δικαστήρια «μας», εργάζονται δεκάδες υπάλληλοι από όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, συρρέουν δεκάδες πολίτες και ασκούν τα καθήκοντά τους δεκάδες δικηγόροι, προερχόμενοι από το «βορειότερο» έως και το «νοτιότερο» άκρο του Δήμου μας. Δίνουν την μάχη για την ζωή δεκάδες ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές προερχόμενοι απ όλες τις γωνιές του Δήμου μας, στο «νοσοκομείο μας». Σ΄ αυτό το «νοσοκομείο μας» έχουμε αποχαιρετίσει για τελευταία φορά τα πιο «αγαπημένα μας» πρόσωπα… Πόσο ανούσια ηχεί η λέξη «κεκτημένο»!

         Με την εφαρμογή του Καλλικράτη και με την συνένωση των δήμων, οι υπηρεσίες των προϋφιστάμενων  δήμων μεταφέρθηκαν στην νέα έδρα του Καλλικρατικού Δήμου, την Κυπαρισσία. Μετακινήθηκαν δεκάδες υπάλληλοι προς αυτήν, απ όλες τις Δημοτικές Ενότητες, για την στελέχωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου. Άλλαξε ο οικονομικός και οικογενειακός προγραμματισμός τους, όμως το αποδέχθηκαν  αδιαμαρτύρητα, όπως αδιαμαρτύρητα το απεδέχθησαν και οι κάτοικοι των νέων Δημοτικών Ενοτήτων, που  έβλεπαν τις υπηρεσίες, που τόσα χρόνια ήταν «διπλά» στην πόρτα τους να μεταφέρονται αρκετά χιλιόμετρα μακρύτερα … Πόσο ανούσια ηχεί  η λέξη «κεκτημένο»!   

        Το «…σε κάθε περίπτωση ουδείς επιθυμεί να παραδώσει λιγότερα από όσα παρέλαβε», ισχύει μόνο για την μία Δημοτική Ενότητα του Δήμου Τριφυλίας και όχι για τις υπόλοιπες; Να γιατί δεν ευσταθεί  ο ορός «ισόρροπη» ανάπτυξη. Γιατί πολύ απλά κάποιοι  δεν  την επιθυμούν… Στην δική τους «τοπική κοινωνία», εδώ και χρόνια υπάρχουν « κεκτημένα» και δεν  επιτρέπουν  μεταβολές, όπως ευθαρσώς αναφέρουν (!), αλλά εάν υπάρξει νέα δομή, ας εδρεύσει σε άλλη δημοτική ενότητα του Δήμου Τριφυλίας. ΙΣΟΤΗΤΑ,ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΗΘΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΘΕΣΜΟΙ, ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΗ… Κρυφτό πίσω από τις λέξεις! Ευτυχώς που η πρόθεση τους «δεν ήταν η αντιπαλότητα και η αντιπαράθεση με καμία πόλη και κοινωνία της Τριφυλίας»…

           Όπως αναφέραμε παραπάνω, θεωρούμε ότι αυτά τα γραφόμενα δεν αντιπροσωπεύουν  το σύνολο των συνδημοτών μας Κυπαρίσσιων. Ούτε αντιπροσωπεύουν τους επαγγελματίες της πόλης της Κυπαρισσίας, οι οποίοι έχουν αγαστή συνεργασία με τους επαγγελματίες, καλλιεργητές, επιστήμονες και πολίτες των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.

          Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σταθούμε στην από  14/5/2020 τοποθέτηση του κοινοτικού συνδυασμού «ΚΥΜΑ» για την μεταφορά της ΔΕΥΑΤ. Μεστή, εμπεριστατωμένη, χωρίς τοπικιστικές «κορώνες» και «διχαστικές» αναφορές, με σεβασμό στους υπόλοιπους συνδημότες του Δήμου μας. Ούτε θα κρίνουμε το δικαίωμα τους να προσφύγουν κατά της απόφασης μεταφοράς της ΔΕΥΑΤ στα Φιλιατρά. Δημοκρατία έχουμε και το άσκησαν χωρίς «φανφάρες» και «τυμπανοκρουσίες.»

              Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις… Δεν πρόκειται να «καταστραφεί» η πόλη της Κυπαρισσίας, από την μεταφορά της έδρας της ΔΕΥΑΤ. Ούτε  πρόκειται να  «σωθεί» η πόλη των Φιλιατρών εάν μεταφερθεί σε αυτήν η  ΔΕΥΑΤ. Μιας πόλης, της οποίας οι κάτοικοι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν βιώσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας- Alpha Bank , της  Αγροτικής Τράπεζας –Πειραιώς, της Εθνικής Τράπεζας, της Εφορίας Φιλιατρών, του Ειρηνοδικείου Εράνης, του Α.Τ. Φιλιατρών, του Τ.Ε.Β.Ε, του Ι.Κ.Α., του Ο.Τ.Ε.

   Μιας πόλης που είναι δεύτερη σε θερμοκηπιακή κάλυψη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπης, με δυνατότητα εξαγωγών χιλιάδων τόνων κηπευτικών, ελαιολάδου και πρώιμου καρπουζιού.    

           Ένα είναι το σίγουρο. Κάποιοι «λαϊκίζουν» και «ενθαρρύνουν» ένα άρρωστο τοπικισμό για δικό τους όφελος και κάποιοι ασκούν «μικροπολιτική» στις πλάτες των πολιτών των πόλεων του Δήμου Τριφυλίας.  Αἰδώς Ἀργεῖοι …*

         

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

                                                                                             

 

*  (Με τη φράση αυτή επιπλήττουμε συνήθως κάποιες ομάδες ή σύνολα ανθρώπων, όταν η συμπεριφορά ή η στάση τους δε συνάδει  με την ενδεδειγμένη ή την αναμενόμενη.)

 

 

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκτιμήσεις για τις επιδόσεις των μικρών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου από την πρακτική της “Black Friday 2022”

 

«Η αυξημένη επισκεψιμότητα της Black Friday αφήνει μια επίγευση ικανοποίησης στους εμπόρους αλλά και ανοικτές προκλήσεις για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

 

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, για έβδομη χρονιά, διερεύνησε τη συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων στη ‘Black Friday’ και αξιολόγησε τα κυριότερα χαρακτηριστικά της, πραγματοποιώντας έρευνα σε τυχαίο πανελλαδικό δείγμα 254 επιχειρήσεων των κλάδων που πραγματοποιούν εκπτώσεις.

 

Εκτιμήσεις για τις επιδόσεις των μικρών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου από την πρακτική της “Black Friday 2022”

 

 • Στις φετινές εκπτώσεις της «Black Friday» συμμετείχαν οι περισσότερες των επιχειρήσεων (61%), ποσοστό που ενισχύεται ελαφρώς σε σχέση με πέρυσι, οπότε και είχε συμμετάσχει το 56% των επιχειρήσεων.
 • Η πρόθεση των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στην πρακτική της «Black Friday» υπαγορεύεται ουσιαστικά από την πολιτική των μεγάλων αλυσίδων λιανικής, οι οποίες έχουν αναπόφευκτα επιβάλει αυτήν την ενέργεια ως θεσμό.
 • Οι μισές (49%) επιχειρήσεις πραγματοποίησαν εκπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μετατρέποντας ουσιαστικά την «Black Friday» σε «Black Week» (Διάγραμμα 1).
 • Σχεδόν 2 στις 3 επιχειρήσεις (62%) υιοθέτησαν εκπτώσεις έως 30%, ενώ για 1 στις 3 επιχειρήσεις (34%) το ποσοστό εκπτώσεων κυμάνθηκε μεταξύ 21% και 30%.
 • Σε γενικές γραμμές, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου εμφανίζονται σχετικά ικανοποιημένες αναφορικά με την επισκεψιμότητα, καθώς για σχεδόν 6 στις 10 καταγράφηκε μέτριος/ υψηλός βαθμός ικανοποίησης (Διάγραμμα 3).
 • Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και σε επίπεδο ικανοποίησης των επιχειρήσεων αναφορικά με τον κύκλο εργασιών, αφού 6 στις δέκα επιχειρήσεις δήλωσε μέτρια/ πολύ ικανοποιημένη (Διάγραμμα 4). Το στοιχείο αυτό αποτελεί ένδειξη ότι δεν υπήρξε ουσιαστική απόκλιση μεταξύ επισκεψιμότητας καταστημάτων και υλοποίησης αγορών.
 • Σχεδόν 2 στις 3 επιχειρήσεις προχώρησαν σε γενικευμένες εκπτώσεις, σε όλα δηλαδή τα εμπορεύματα, σε αντίθεση με αρκετές αλυσίδες και διαδικτυακά καταστήματα τα οποία υιοθέτησαν επιλεκτικές εκπτώσεις, σε συγκεκριμένες κατηγορίες/ εύρος προϊόντων (Διάγραμμα 5).
 • Μία (1) στις τρεις (3) επιχειρήσεις θεωρεί πως ο κύκλος εργασιών της το φθινόπωρο του 2022 διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2021 (Διάγραμμα 6). Ωστόσο, σημαντικό ποσοστό κατέγραψε επιδείνωση των πωλήσεων.
 • Παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν είναι έντασης ενέργειας, παρατηρείται σημαντική επιδείνωση στις αρνητικές επιπτώσεις (Διάγραμμα 7). Ειδικότερα, 8 στις 10 επιχειρήσεις δήλωσαν ότι επηρεάστηκαν πολύ/ πάρα πολύ από τις ανατιμήσεις στις τιμές της ενέργειας, ενώ σε αντίστοιχη μέτρηση των θερινών εκπτώσεων, μόλις τρεις μήνες πριν, στον ίδιο υψηλό βαθμό είχαν επηρεαστεί 7 στις 10.  
 • Πιο συγκεκριμένα, σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις καταγράφουν αυξήσεις στο λειτουργικό κόστους έως 20%, επιβάρυνση που θεωρείται χαμηλότερη συγκριτικά με άλλους κλάδους. Φυσικά, μια τέτοια επιβάρυνση, εν μέσω τέτοιας έντονης αβεβαιότητας και ρευστότητας, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ότι αμφισβητεί τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, παρά την κρατική υποστήριξη (Διάγραμμα 8).
 • Το κόστος των προμηθευτών διατηρήθηκε σε σχετικά πιο συγκρατημένα επίπεδα αναφορικά με το λειτουργικό κόστος, καθώς πολλοί επιχειρηματίες φρόντισαν να διαπραγματευτούν εγκαίρως τις τιμές, πριν την κορύφωση της κρίσης ενέργειας (Διάγραμμα 9).
 • Παρά την ενεργειακή κρίση και την ακόλουθη επιδείνωση των προσδοκιών, καταγράφεται μια ενίσχυση του φυσικού καταστήματος, καθώς οι καταναλωτές παρουσιάζουν μια έντονη τάση επανασύνδεσής τους με τις φυσικές αγορές μετά τη πανδημία (Διάγραμμα 10).
 • Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν στη “Cyber Monday” εξαιτίας και της σχετικά χαμηλού επιπέδου ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων (Διάγραμμα 11). Το εύρημα αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη για την ενδυνάμωση του ψηφιακού μετασχηματισμού, κυρίως των micro επιχειρήσεων, οι οποίες ουσιαστικά αποκλείονται από σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.
 • Ως επικρατέστερη προωθητική ενέργεια οι επιχειρήσεις επέλεξαν τη διαφήμιση στη βιτρίνα του καταστήματος και ακολούθησαν τα μηνύματα στα social media της επιχείρησης.

Η ταυτότητα της έρευνας: Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε πανελλαδικό δείγμα 254 επιχειρήσεων με κύρια δραστηριότητα το λιανικό εμπόριο σε επιμέρους κλάδους  που συμμετέχουν σε εκπτωτικές ενέργειες  (είδη οικιακού εξοπλισμού, ψυχαγωγικά-επιμορφωτικά-αθλητικά είδη, ένδυση-υπόδηση και εμπορία Η/Υ και τηλεπικοινωνιακού υλικού, καλλυντικά). Το δείγμα καθορίστηκε σύμφωνα με τη δραστηριότητα και τη μεγάλη γεωγραφική περιοχή.

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Νίκης 5-7 

10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                      

Τηλ.:2103332644
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

                                                                                                                Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ)

των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού

 

Παρατίθεται στη συνέχεια ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ, συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων. Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης. Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατομμύριο εργαζομένους και μηνιαίο τζίρο περί τα 6,5 δισ. ευρώ.

 

ΚΑΔ

ΚΛΑΔΟΣ

0130

Πολλαπλασιασμός των φυτών                                                                                                                                                                                                                                        

0311

Θαλάσσια αλιεία                                                                                                                                                                                                                                                  

0312

Αλιεία γλυκών υδάτων                                                                                                                                                                                                                                             

0321

Θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια                                                                                                                                                                                                                                        

0322

Υδατοκαλλιέργεια γλυκών υδάτων                                                                                                                                                                                                                                   

1083

Επεξεργασία τσαγιού και καφέ                                                                                                                                                                                                                                     

1085

Παραγωγή έτοιμων γευμάτων και φαγητών                                                                                                                                                                                                                            

1101

Απόσταξη, ανακαθαρισμός και ανάμιξη αλκοολούχων ποτών                                                                                                                                                                                                            

1102

Παραγωγή οίνου από σταφύλια                                                                                                                                                                                                                                      

1103

Παραγωγή μηλίτη και κρασιών από άλλα φρούτα                                                                                                                                                                                                                      

1104

Παραγωγή άλλων μη αποσταγμένων ποτών που υφίστανται ζύμωση                                                                                                                                                                                                       

1105

Ζυθοποιία                                                                                                                                                                                                                                                        

1310

Προπαρασκευή και νηματοποίηση υφαντικών ινών                                                                                                                                                                                                                     

1320

Ύφανση κλωστοϋφαντουργικών υλών                                                                                                                                                                                                                                  

1330

Τελειοποίηση (φινίρισμα) υφαντουργικών προϊόντων                                                                                                                                                                                                                 

1391

Κατασκευή πλεκτών υφασμάτων και υφασμάτων πλέξης κροσέ                                                                                                                                                                                                           

1392

Κατασκευή έτοιμων κλωστοϋφαντουργικών ειδών, εκτός από ενδύματα                                                                                                                                                                                                  

1393

Κατασκευή χαλιών και κιλιμιών                                                                                                                                                                                                                                    

1394

Κατασκευή χοντρών και λεπτών σχοινιών, σπάγγων και διχτυών                                                                                                                                                                                                       

1395

Κατασκευή μη υφασμένων ειδών και προϊόντων από μη υφασμένα είδη, εκτός από τα ενδύματα                                                                                                                                                                           

1396

Κατασκευή άλλων τεχνικών και βιομηχανικών κλωστοϋφαντουργικών ειδών                                                                                                                                                                                              

1399

Κατασκευή άλλων υφαντουργικών προϊόντων π.δ.κ.α.                                                                                                                                                                                                                 

1411

Κατασκευή δερμάτινων ενδυμάτων                                                                                                                                                                                                                                   

1412

Κατασκευή ενδυμάτων εργασίας                                                                                                                                                                                                                                     

1413

Κατασκευή άλλων εξωτερικών ενδυμάτων                                                                                                                                                                                                                             

1414

Κατασκευή εσωρούχων                                                                                                                                                                                                                                              

1419

Κατασκευή άλλων ενδυμάτων και εξαρτημάτων ένδυσης                                                                                                                                                                                                                

1420

Κατασκευή γούνινων ειδών                                                                                                                                                                                                                                         

1431

Κατασκευή ειδών καλτσοποιίας απλής πλέξης και πλέξης κροσέ                                                                                                                                                                                                       

1439

Κατασκευή άλλων πλεκτών ειδών και ειδών πλέξης κροσέ                                                                                                                                                                                                             

1511

Κατεργασία και δέψη δέρματος· κατεργασία και βαφή γουναρικών                                                                                                                                                                                                     

1512

Κατασκευή ειδών ταξιδιού (αποσκευών), τσαντών και παρόμοιων ειδών, ειδών σελοποιίας και σαγματοποιίας                                                                                                                                                            

1520

Κατασκευή υποδημάτων                                                                                                                                                                                                                                             

1712

Κατασκευή χαρτιού και χαρτονιού                                                                                                                                                                                                                                  

1721

Κατασκευή κυματοειδούς χαρτιού και χαρτονιού και εμπορευματοκιβώτιων από χαρτί και χαρτόνι                                                                                                                                                                       

1723

Κατασκευή ειδών χαρτοπωλείου (χαρτικών)                                                                                                                                                                                                                          

1729

Κατασκευή άλλων ειδών από χαρτί και χαρτόνι                                                                                                                                                                                                                      

1811

Εκτύπωση εφημερίδων                                                                                                                                                                                                                                              

1812

Άλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                                 

1813

Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων                                                                                                                                                                                                                     

1814

Βιβλιοδετικές και συναφείς δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                        

1820

Αναπαραγωγή προεγγεγραμμένων μέσων                                                                                                                                                                                                                               

3101

Κατασκευή επίπλων για γραφεία και καταστήματα                                                                                                                                                                                                                    

3102

Κατασκευή επίπλων κουζίνας                                                                                                                                                                                                                                       

3103

Κατασκευή στρωμάτων                                                                                                                                                                                                                                              

3109

Κατασκευή άλλων επίπλων                                                                                                                                                                                                                                          

3212

Κατασκευή κοσμημάτων και συναφών ειδών                                                                                                                                                                                                                           

3213

Κατασκευή κοσμημάτων απομίμησης και συναφών ειδών                                                                                                                                                                                                                

3220

Κατασκευή μουσικών οργάνων                                                                                                                                                                                                                                       

3230

Κατασκευή αθλητικών ειδών                                                                                                                                                                                                                                        

3240

Κατασκευή παιχνιδιών κάθε είδους                                                                                                                                                                                                                                 

3313

Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού                                                                                                                                                                                                                     

3314

Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού                                                                                                                                                                                                                                   

4511

Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων                                                                                                                                                                                                            

4519

Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων                                                                                                                                                                                                                              

4532

Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                        

4540

Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους                                                                                                                                                                                   

4615

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση επίπλων, ειδών οικιακής χρήσης, σιδηρικών και ειδών κιγκαλερίας                                                                                                                                                

4616

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων, γουναρικών, υποδημάτων και δερμάτινων προϊόντων                                                                                                                      

4618

Εμπορικοί αντιπρόσωποι ειδικευμένοι στην πώληση άλλων συγκεκριμένων προϊόντων, εκτός από 46.18.11.01 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ακτινολογικών και ηλεκτρονικών μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ιατρικής και θεραπευτικής χρήσης, 46.18.11.03 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση βασικών φαρμακευτικών προϊόντων, 46.18.11.04 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση εργαστηριακών ειδών, ιατροφαρμακευτικών ειδών υγιεινής ή φαρμακευτικών ειδών, 46.18.11.05 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών αναλώσιμων υλικών, 46.18.11.06 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ιατρικών και οδοντιατρικών οργάνων, μηχανημάτων και εργαλείων, 46.18.11.07 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση σαπουνιών και απορρυπαντικών, προϊόντων καθαρισμού και στιλβωτικών, 46.18.11.08 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων                                                                                                                                                                                

4619

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση διαφόρων ειδών                                                                                                                                                                                                 

4622

Χονδρικό εμπόριο λουλουδιών και φυτών                                                                                                                                                                                                                            

4624

Χονδρικό εμπόριο δερμάτων, προβιών και κατεργασμένου δέρματος                                                                                                                                                                                                    

4634

Χονδρικό εμπόριο ποτών                                                                                                                                                                                                                                           

4637

Χονδρικό εμπόριο καφέ, τσαγιού, κακάου και μπαχαρικών                                                                                                                                                                                                            

4639

Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού                                                                                                                                                                                                     

4641

Χονδρικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων                                                                                                                                                                                                                   

4642

Χονδρικό εμπόριο ενδυμάτων και υποδημάτων                                                                                                                                                                                                                        

4643

Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών                                                                                                                                                                                                                    

4644

Χονδρικό εμπόριο ειδών πορσελάνης και γυαλικών και υλικών καθαρισμού                                                                                                                                                                                             

4645

Χονδρικό εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών                                                                                                                                                                                                                        

4647

Χονδρικό εμπόριο επίπλων, χαλιών και φωτιστικών                                                                                                                                                                                                                  

4648

Χονδρικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων                                                                                                                                                                                                                         

4649

Χονδρικό εμπόριο άλλων ειδών οικιακής χρήσης                                                                                                                                                                                                                     

4651

Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακού εξοπλισμού υπολογιστών και λογισμικού                                                                                                                                                                   

4652

Χονδρικό εμπόριο ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και εξαρτημάτων                                                                                                                                                                                   

4664

Χονδρικό εμπόριο μηχανημάτων για την κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία, και χονδρικό εμπόριο ραπτομηχανών και πλεκτομηχανών                                                                                                                                          

4665

Χονδρικό εμπόριο επίπλων γραφείου                                                                                                                                                                                                                                

4666

Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανών και εξοπλισμού γραφείου                                                                                                                                                                                                           

4669

Χονδρικό εμπόριο άλλων μηχανημάτων και εξοπλισμού                                                                                                                                                                                                                

4676

Χονδρικό εμπόριο άλλων ενδιάμεσων προϊόντων                                                                                                                                                                                                                      

4690

Μη εξειδικευμένο χονδρικό εμπόριο                                                                                                                                                                                                                                

4719

Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από ειδη ψιλικών 47.19.10.01 και περίπτερα 47.19.10.02                                                                                                                                                                                                              

4741

Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                          

4742

Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                        

4743

Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                         

4751

Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                       

4752

Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                     

4753

Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                  

4754

Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                        

4759

Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                 

4761

Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                                             

4762

Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                        

4763

Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                       

4764

Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                                

4765

Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                              

4771

Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                                           

4772

Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                     

4775

Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο χαρτιού υγείας, χαρτομάντιλων, μαντιλιών και πετσετών καθαρισμού προσώπου, τραπεζομάντιλων και πετσετών φαγητού, από χαρτί 47.75.76.19                                                                                                                                                                    

4777

Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα                                                                                                                                                                                             

4778

Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού 47.78.84, Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραέριου, άνθρακα και ξυλείας 47.78.85, Λιανικό εμπόριο ακατέργαστων αγροτικών προϊόντων π.δ.κ.α. 47.78.87, Λιανικό εμπόριο μηχανημάτων και εξοπλισμού π.δ.κ.α. 47.78.88.                                                                                                                                                                               

4779

Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα                                                                                                                                                                                                             

4782

Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές                                                                                                                                                        

4789

Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές                                                                                                                                                                                                     

4931

Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών                                                                                                                                                                                                              

4932

Εκμετάλλευση ταξί                                                                                                                                                                                                                                                

4939

Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.                                                                                                                                                                                                                       

5010

Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών                                                                                                                                                                                                                     

5030

Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών                                                                                                                                                                                                                             

5110

Αεροπορικές μεταφορές επιβατών                                                                                                                                                                                                                                   

5222

Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές                                                                                                                                                                                                                  

5224

Διακίνηση φορτίων                                                                                                                                                                                                                                                

5229

Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                             

5510

Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα                                                                                                                                                                                                                               

5520

Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής                                                                                                                                                                                                        

5530

Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα                                                                                                                                                                                 

5610

Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης                                                                                                                                                                                                

5621

Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις                                                                                                                                                                                                              

5630

Δραστηριότητες παροχής ποτών                                                                                                                                                                                                                                     

5811

Έκδοση βιβλίων                                                                                                                                                                                                                                                   

5812

Έκδοση τηλεφωνικών και κάθε είδους καταλόγων                                                                                                                                                                                                                     

5813

Έκδοση εφημερίδων                                                                                                                                                                                                                                                

5814

Έκδοση έντυπων περιοδικών κάθε είδους                                                                                                                                                                                                                            

5819

Άλλες εκδοτικές δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                                   

5911

Δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων                                                                                                                                                                           

5912

Δραστηριότητες συνοδευτικές της παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων                                                                                                                                                          

5913

Δραστηριότητες διανομής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων                                                                                                                                                                            

5914

Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών                                                                                                                                                                                                                 

5920

Ηχογραφήσεις και μουσικές εκδόσεις                                                                                                                                                                                                                               

6010

Ραδιοφωνικές εκπομπές                                                                                                                                                                                                                                            

6020

Υπηρεσίες τηλεοπτικού προγραμματισμού και τηλεοπτικών εκπομπών                                                                                                                                                                                                   

6391

Δραστηριότητες πρακτορείων ειδήσεων                                                                                                                                                                                                                              

6910

Νομικές δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                                           

7021

Δραστηριότητες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας                                                                                                                                                                                                                 

7211

Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη στη βιοτεχνολογία                                                                                                                                                                                                                

7219

Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη σε άλλες φυσικές επιστήμες και τη μηχανική                                                                                                                                                                                       

7220

Έρευνα και πειραματική ανάπτυξη στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες                                                                                                                                                                                      

7311

Διαφημιστικά γραφεία                                                                                                                                                                                                                                             

7312

Παρουσίαση στα μέσα ενημέρωσης                                                                                                                                                                                                                                   

7320

Έρευνα αγοράς και δημοσκοπήσεις                                                                                                                                                                                                                                  

7410

Δραστηριότητες ειδικευμένου σχεδίου                                                                                                                                                                                                                              

7420

Φωτογραφικές δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                                      

7430

Δραστηριότητες μετάφρασης και διερμηνείας                                                                                                                                                                                                                        

7490

Άλλες επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.                                                                                                                                                                                        

7711

Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων                                                                                                                                                                                          

7721

Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών                                                                                                                                                                                                      

7722

Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων                                                                                                                                                                                                                               

7729

Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης                                                                                                                                                                                                 

7733

Ενοικίαση και εκμίσθωση μηχανημάτων και εξοπλισμού γραφείου (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών υπολογιστών)                                                                                                                                                   

7734

Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού πλωτών μεταφορών                                                                                                                                                                                                              

7735

Ενοικίαση και εκμίσθωση εξοπλισμού αεροπορικών μεταφορών                                                                                                                                                                                                         

7740

Εκμίσθωση πνευματικής ιδιοκτησίας και παρεμφερών προϊόντων, με εξαίρεση τα έργα με δικαιώματα δημιουργού                                                                                                                                                         

7810

Δραστηριότητες γραφείων εύρεσης εργασίας, εκτός από 78.10.11.02 Υπηρεσίες εύρεσης ιατρικού προσωπικού                                                                                                                                                                                                             

7820

Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης, εκτός από 78.20.16 Υπηρεσίες γραφείων εύρεσης προσωρινής απασχόλησης για την παροχή ιατρικού προσωπικού

7830

Άλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού, εκτός από 78.30.16 Aλλες υπηρεσίες διάθεσης ανθρώπινου δυναμικού για ιατρικές εργασίες                                                                                                                                                                                                           

7911

Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων                                                                                                                                                                                                                          

7912

Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών                                                                                                                                                                                                                     

7990

Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες                                                                                                                                                                                             

8030

Δραστηριότητες έρευνας                                                                                                                                                                                                                                           

8110

Δραστηριότητες συνδυασμού βοηθητικών υπηρεσιών ( Συνδυασμένες βοηθητικές υπηρεσίες σε κτίρια και εξωτερικούς χώρους (καθαρισμού, φύλαξης, υποδοχής κλπ)                                                                                                                                                                                                                  

8219

Αναπαραγωγή φωτοτυπιών, προετοιμασία εγγράφων και άλλες ειδικευμένες δραστηριότητες γραμματειακής υποστήριξης                                                                                                                                                    

8230

Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων                                                                                                                                                                                                                        

8292

Δραστηριότητες συσκευασίας                                                                                                                                                                                                                                       

8299

Άλλες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις π.δ.κ.α.                                                                                                                                                                                            

8423

Δικαιοσύνη και δικαστικές δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                         

8510

Προσχολική εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                                            

8520

Πρωτοβάθμια εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                                           

8531

Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                                  

8532

Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                               

8541

Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                      

8542

Τριτοβάθμια εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                                           

8551

Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                               

8552

Πολιτιστική εκπαίδευση                                                                                                                                                                                                                                           

8553

Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών                                                                                                                                                                                                                         

8559

Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.                                                                                                                                                                                                                                         

8560

Εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                      

8623

Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων                                                                                                                                                                                                                

8810

Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία                                                                                                                                                               

8891

Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών                                                                                                                                                                                                                

9001

Τέχνες του θεάματος                                                                                                                                                                                                                                              

9002

Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος                                                                                                                                                                                                        

9003

Καλλιτεχνική δημιουργία                                                                                                                                                                                                                                          

9004

Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                       

9101

Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων                                                                                                                                                                                                                   

9102

Δραστηριότητες μουσείων                                                                                                                                                                                                                                          

9103

Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών                                                                                                                                                                                      

9104

Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων                                                                                                                                                                                               

9200

Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα                                                                                                                                                                                                                                  

9311

Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων                                                                                                                                                                                                                             

9312

Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων                                                                                                                                                                                                                                  

9313

Εγκαταστάσεις γυμναστικής                                                                                                                                                                                                                                        

9319

Άλλες αθλητικές δραστηριότητες                                                                                                                                                                                                                                   

9321

Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων                                                                                                                                                                                                        

9329

Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας                                                                                                                                                                                                                  

9512

Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας                                                                                                                                                                                                                                 

9521

Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης                                                                                                                                                                                                                  

9522

Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου                                                                                                                                                                                               

9523

Επιδιόρθωση υποδημάτων και δερμάτινων ειδών                                                                                                                                                                                                                      

9524

Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης                                                                                                                                                                                                                    

9525

Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων                                                                                                                                                                                                                                 

9529

Επισκευή άλλων ειδών προσωπικής και οικιακής χρήσης                                                                                                                                                                                                              

9602

Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής                                                                                                                                                                                                      

9604

Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία                                                                                                                                                                                                                      

461112

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση λουλουδιών και φυτών

461712

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ποτών

869013

Υπηρεσίες φυσιοθεραπείας

869018

Υπηρεσίες ψυχικής υγείας

869019

Aλλες υπηρεσίες που αφορούν την ανθρώπινη υγεία π.δ.κ.α.

46111902

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων

46111926

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση υφαντικών ινών

46171124

 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση τσαγιού και καφέ

46171125

Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση τυποποιημένων ειδών διατροφής

47767701

Λιανικό εμπόριο ανθέων

47767703

Λιανικό εμπόριο αποξηραμένων φυτώ

47767710

Λιανικό εμπόριο κομμένων ανθέων και μπουμπουκιών τους, συνθέσεων ανθέων, καθώς και ανθοδεσμών, στεφανιών και παρόμοιων ειδών

47767711

Λιανικό εμπόριο μερών φυτών, χορταριών, βρύων και λειχήνων, κατάλληλων για διακοσμητική χρήση

47767712

Λιανικό εμπόριο -μετά από εισαγωγή- ανθέων

52212901

Υπηρεσίες οδηγού ταξί (μη εκμεταλλευτή)

52212902

Υπηρεσίες οδηγού λεωφορείου (μη εκμεταλλευτή)

52212906

Υπηρεσίες συνοδού σχολικών λεωφορείων

56292002

Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων

56292004

Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)

56292005

Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια

94991601

Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων

94991602

Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών

96091902

Υπηρεσίες αχθοφόρων

96091904

Υπηρεσίες γευσιγνωσίας

96091905

Υπηρεσίες γκαρνταρόμπας

96091906

Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων

96091907

Υπηρεσίες γραφολόγου

96091908

Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων

96091912

Υπηρεσίες ιερόδουλου

96091914

Υπηρεσίες πορτιέρη και παρκαδόρου

96091916

Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και Aλλες εκδηλώσεις)

96091917

Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,

ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Κανακάρη 46-52, 26221 Πάτρα • Τηλ.: 2610 276053 • Φαξ: 2610 276056 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πάτρα, 15-03-2020

Αρ. Πρωτ.: 12433

 

Προς

 1. Τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

 1. Τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα                                               

                                             Κοινοποίηση:

 1. Πρόεδρο Κυβέρνησης Ελληνικής Δημοκρατίας
 2. Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
 3. Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων
 4. Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου
 5. Περιφερειάρχες
 6. Επιμελητήρια
 7. Ομοσπονδίες
 8. Εμπορικοί Σύλλογοι Μέλη μας
 9. Αντιπρόσωποι Ο.Ε.ΕΣ.Π.
 10. ΜΜΕ

                                                

 

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

Η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού μας βρίσκει όλους αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες συνθήκες και η ευθύνη όλων μας απέναντι στις οικογένειές μας, τους συναδέλφους μας αλλά και το προσωπικό των επιχειρήσεών μας, είναι μεγάλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης βλέποντας την εμπορική κίνηση των επιχειρήσεων να σημειώνει ραγδαία πτώση με μηδενικό τζίρο και από την άλλη μεριά οι οικονομικές υποχρεώσεις να συνεχίζουν να τρέχουν, καλεί σαν τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα μέτρων που λαμβάνονται για την ανάσχεση του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση με άμεση εντολή της να προχωρήσει σε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση και επανέλθει η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς.

Βέβαια ένα τέτοιο μέτρο πρέπει οπωσδήποτε να συνδυαστεί με ενεργοποίηση ενός μηχανισμού στήριξης των επιχειρηματιών, ο οποίος θα έχει σαν σκοπό την επιβίωση των ιδίων, των οικογενειών τους αλλά και του προσωπικού τους για όσο καιρό παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις τους. Αυτός ο μηχανισμός στήριξης θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα υποστηρικτικά μέτρα:

 1. Αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης κινητών και ακινήτων, σε βάρος φυσικών ή νοµικών προσώπων έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.
 2. Παράταση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, των οποίων η προθεσμία έληγε την 29 Φεβρουαρίου 2020 και 31 Μαρτίου 2020, έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, με αντίστοιχη παράταση καταβολής του φόρου.
 3. Παράταση απόδοσης παρακρατούμενων φόρων έως και 30 Σεπτεμβρίου 2020.
 4. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων ως 31/09/2020 σε εφορία και ΕΦΚΑ
 5. Δόσεις ρυθμίσεων που τίθενται σε αναστολή, να εισπράττονται στο τέλος της ρύθμισης σε αντίστοιχες μηνιαίες δόσεις.
 6. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερημένων μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα ασφαλιστικών εισφορών μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.
 7. Όσοι βρίσκονται σε καθεστώς ρύθμισης οφειλής να διατηρούν τη ρύθμιση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων για έξι (6) μήνες.
 8. Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες των εξής κατηγοριών:
 • Εμπορικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις Εστίασης
 • Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών
 1. Πάγωμα πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής μέχρι 31 Ιουλίου 2020 για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τις κάτωθι επιχειρήσεις:
 • Εμπορικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις Εστίασης
 • Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις
 • Επιχειρήσεις υπηρεσιών μεταφορών

 

 1. Αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων και τελών προς τους Δήμους και την Υπηρεσία Ύδρευσης για έξι (6) μήνες.
 2. Αναστολή των πλειστηριασμών καταστημάτων και πρώτων κατοικιών επιχειρηματιών για έξι (6) μήνες.
 3. Μεταφορά ημερομηνίας λήξης των επιταγών των επιχειρηματιών και επαγγελματιών και χρηματοδότηση για Κεφάλαιο Κίνησης με ευνοϊκούς όρους μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  ή οποιοδήποτε άλλου φορέα ευρωπαϊκού ή εγχώριου σε όλες τις επιχειρήσεις. 
 4. Καταβολή Έκτακτου επιδόματος σε όλους τους εμπόρους και επιχειρηματίες κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησής τους.
 5. Επιδότηση του ενοικίου των επιχειρήσεων κατά το διάστημα αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης.
 6. Κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού από το κράτος, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα πιθανά κονδύλια με την υποστήριξη και της Ε.Ε..
 7. Εφαρμογή του προγράμματος Business Recovery: Αποζημίωση επιχειρήσεων για απώλεια εισοδήματος (από την ημερομηνία έκδοσης της ΚΥΑ 13776/27.02.20 μέχρι και έξι μήνες μετά) είτε από Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε με ειδική άδεια να τεθεί υπό τον κανονισμό 651/2014 της ΕΕ για την κήρυξη ορισμένων κατηγοριών ενισχύσεων ως συμβατών με την εσωτερική αγορά κατ’ εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να συμβάλλουμε στην επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ώστε να προστατέψουμε την υγεία των οικογενειών μας, των εργαζομένων αλλά και των πελατών μας.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

 Με εκτίμηση,

 

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

    Γεώργιος Βαγενάς

  Αντώνιος Καλοθέου

 

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

-    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

-    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

-    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ, ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ     

      ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ & ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

     ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

-    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ  

      ΔΥΜΗΣ

 • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ & ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ

      ΕΛΛΑΔΟΣ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΙΟΝΙΟΥ

 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΩΝ &

      ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

-    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ – ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ «Η ΑΓΙΑ

      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

-    ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ   

      ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ «Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ»

 • ΕΝΩΣΗ ΚΑΠΝΟΠΩΛΩΝ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ & ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΨΙΛΙΚΩΝ, ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΙΔΑΣ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
 • ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΟΥ «Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ»
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

 

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΥΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 • ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ «Η ΚΡΑΝΗ»
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΑΜΗΣ «Ο ΓΙΑΛΟΣ»
 • ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
 • ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 • ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
 • ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΧΟΙΝΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΛΑΩΝ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
 • ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 • ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
 • ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
 • ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΟΚΕΩΝ

 

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 • ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ «Ο ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ»
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΣΤΡΟΥΣ «Ο ΚΑΡΥΤΣΙΩΤΗΣ»
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΥΤΙΝΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σύλλογος

Σκοπός της παρούσας ιστοσελίδας είναι η γνωριμία με τα καταστήματα της πόλης μας, ώστε κάθε επισκέπτης  να γνωρίσει τα προϊόντα, τις υπηρεσίες καθώς και τις προσφορές των καταστημάτων της πόλης μας.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι